2 Temmuz 2013 Salı

20.yılında unutmadık,unutturmayacağız...

5 yorum:

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Unutmadık,unutturmayacağız...

aysegul dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aysegul dedi ki...

2 Temmuzda Sivas Kanla yikandi. Onlar Umudu Zafere Tasiyanlar, Onlarki Somurusuz Sinifsiz Bir Dunyanin Kir Cicekleriydiler. Onlar Ezilenlerin Yanindaydilar sazlariyla siirleriyle yürekleriyle,

Cesur Yürekleri Unutmayacagiz-Unutmak ihanettir....

Adsız dedi ki...

MERSİN'DE KULLANILAN GAZ BOMBALARININ MENŞEİ ve İÇERİĞİ NEDİR?

Günlerdir yapılmak istenen her yürüyüşe mersin polisinin sert müdahale edildiğini herkes biliyor. Şimdiye kadar onlarca arkadaşımız vurularak yaralanmış ve vuruldukları bölgede kızarıklık ve çevresinde tahrişler oluşmuştu. Bizler bunu plastik mermi sandık bu güne kadar. Ancak 2 gün önce polis müdahalesinde yanımda duran yaşlı bir eylemcinin belinden vurulma anına tanık oldum. Boyalı mermi gibi bişe belinde patladı ve renksiz bir madde etrafa yayıldı. madde görülemediği için neredeyse çevrede bulunan herkes bu maddeyi farketmeden maruuz kaldı. Anladık ki sıkılan o mermiler plastik mermi değil boyalı mermi tarzı bir gaz mermisiydi. Kısa bir araştırma sonrasında Yoğunlaştırılmış sıvı gaz olan mermiler atıldığını öğrendik. bu mermiler geride hiç bir iz bırakmıyor ve patlaması için bir nesneye değme zorunluluğu var. mersin polisi bu gaz bombalarını patlatabilmek için günlerdir mersinli eylemcileri hedef tahtasına çevirmiş ve onlarca eylemci bu gaz mermileri ile vurulmuştur. Emniyet bu mermileri mersinde deney sahası olarak mı kullanmaktadır? Bu mermilerin ya da atılan gaz kapsüllerinin içeriğinde ne var?

Mersin Emniyeti bu gaz mermilerinin içeriğini açıklamak ve bu uyğulamadan vazgeçmek zorundadır. plastik mermi gibi hasar veren bu gaz mermilerinin kullanımı hem insan haklarına hemde sağlığına zararlıdır.

Ahmet

yildiz dedi ki...

hepsine Allahtan Rahmet diliyorum,mekanlari cennet olsun.
o günü cok iyi hatirliyorum,Tv.dan film izler gibi izlemistik,ne bir itfaiye arabasi,ne polis,ne jandarma vs.vs. yoktu.Insanlarin öldürülüsünü izledik,bunun bile vicdan azabini cekiyorken ben,orda bu olaya alkis calanlar hangi yüzle Allahin huzuruna cikacaklar?