6 Aralık 2015 Pazar

savaşa hayır ..

.



emperyalistler ortadoğu bölgesinden defolun!

2 yorum:

aysegul dedi ki...

izledik mi?
izledik.
TC, Medya.si silahli kuvvetlerin ve bürokrasinin stratejistlerince ayar verilmis, öncesinden hazirlanmis gibi sundu ucak düsürme haberlerini.
Fox'un Hatay muhabiri demir kaskinda press yazili zirhli savas muhabiri kostümünü giymiş bile, TV kanallari savas diline gecmislerdi.
Haydi onu bos verelim de, bir süreligine medyanin isini biz yapip, gazeteciligin tarafsizlik, objektiflik, etik ilkelerine uyarak soralim;
F-16'lar TC hava sahasinin sinir cikisina kadar Rus ucaklarina eslik edip, rota eskorlugu yapmak yerine neden ucaklari düsürdü?
Sinir ihlali yaptigi iddia edilen ve düsürülen ucaklarin bir tanesi bile neden TC sinirlarinda düşmez?
Ilimli dedikleri -Türkmenler-nicin ISID gibi hareket edip, düsen ucaklarin pilotlarina Allahu Ekber nidalarıyla ates acarlar? Tekbirle uslanmayanin hakkı parasüt düsürmektir!
Mesele acik Tolga,cim
Suriye'de iktidar savasi var.
Bir yanda ABD, AB, Araplar ve Türkiye Esad'a karsi -simdilik- dinci-radikal dinci guruplari destekleyip yönetime ortak etmeye calisirken, beri yanda Rusya, Cin ve iran bölgenin Esad ve Kürtler gibi laik demokratik güclerce yönetilmesini istiyor.
iste Rusya'nin savasa dogrudan müdahil olmasi, ISID'in TC sinirinda elinde bulundurdugu 100 KM'lik tek bölgenin (Celebrus) kaybetmesi anlamina geliyor. Bu bölgenin basta Kürt güclerinin ve/ya Esad yönetiminin eline gecmesi; bölgedeki hakimiyetini yitirmesi, Kürtlerle ve rejimle barismak zorunda kalmasi, bölgedeki gücü ve pastayi yerel ve uluslararasi dinamiklerle paylasmasi demek. Muktedirden canini iste ama gücü paylasmasini isteme!
Yunan, ABD, AB, Arap ucaklari defalarca sinir ihlali yapmalarına ragmen tehlike olarak görülmüyor ama Rus ucaklari patir patir düsürülüyorsa mutlaka manidardir. ABD ve AB'nin dört yilda yapmadigini bir kac ayda yaparak Suriye'yi ISID ve diger dinci örgütlerden temizlemeye niyetli Rusya'ya gözdagi vermek, yaklasan zorlu kis aylarinda kömürle, odunla isinmaya baslamayi göze almak demek. Putin, delidir, gazi keserek,bugday ihracatini durdurarak devlet yerine halki cezalandirmak istemez. Fakat ben, odunu ve kömürü ekmeksizligi göze alabilecek, pire icin yorgan yakacak, hepinizi harcayacak, iktidarinin mutlakligi icin ücüncü dünya savasini baslatacak bir zir akilli tanıyorum. Bildiniz mi?.
Sizofreniz.,Mahallenin mihtari, köyünüzün süper zekasi, medar-i külhanbeyiniz, caniz cigeriniz.

Tolga dedi ki...

saol ayşegül,güzel anlatmışsın..üçüncü dünya savaşını başlatacak zır akıllıyı tanıdım.
sevgiyle.