13 Ağustos 2011 Cumartesi






























eve dönüş

didim,bodrum ve eve dönüş. aynı sokak,aynı ev,sokağın köpeği duman bile aynı,bir farkla sıcaktan havlayamıyor.geceleri cırcır ağustos böceklerini bir jüt çuvalına doldurup yakmayı,güneş doğmadan öten mahallenin horozunu yarından da yakın yakalayıp kesmeyi düşünüyorum. horoz eti tavuk etine benzemez serttir biraz.olsun, et ettir:düşünsene,karşında renkli devinim geçiren yazın kavruk,kızarık horoz eti ve kırmızı şarap:)
okul zamanı istanbul'a dönmemeyi,sicilya yakınında bir adaya yerleşmeyi düşünüyorum gözlerim kapalı.Odamın duvarına büyük bir poster asmalıyım mesela...payer şafak'ın profil resmi olabilir dedi annem. bense,şarlo'nun kayalıklar üzerinde denize nutuk atan resmini düşünüyorum mesela,hem ıq'su yüksek evde kalmış izleyici kitlesinin toplu mezarlarıda olmalı poster de:)
sicilya yakınında bir baraka rüyalarıma giriyor.duvarında izmir marşının notalarıyla karışık mehter marşı ve payer şafak'ın  profil resmi,kemallerin resimleri ve yine izmir marşı...nasıl gider ama:)
ada da ne yapılır?
balıkçılık yapılır.
çok içki içilir,birazda duman çekilir,akşama gelsin balık tava...
balıkçılar,necati cumalı'nın "acı tütün"ünü okur mu sizce?akşamları şarap içmekten sarhoş olup eve dönerken evi bulmakta güçlük çekersem,yıldızların altına yatıp,ışığı ile ben okuyacağım.
tekrar hoşbulduk sıkıcı,monoton dedikoducu mahallem,havlamayan duman,sabahın ikisinde öten horoz.
bu horoz kesilmeli,bayramda afrikaya gönderilmeli,şişman çocuk ölümleri biraz kesilir belki...
tamam itiraf ediyorum,iyi bir espri değil.birazdan dışarı çıkacağım,burada kesmeliyim,kendime duş yaptırmalıyım:)
tolga

2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

hoşgeldiniz tolga ...

Tolga dedi ki...

hoşbulduk,teşekkürler...
sevgiyle.